BSN

Ukoliko ste nekada razmišljali da odete raditi u Nizozemsku, velika je vjerojatnost da ste se susreli sa terminom BSN broj. Bilo da ste negdje pročitali ili samo čuli za ovaj jedinstveni osobni broj, ovdje ćemo vam objasniti što je BSN i kako ga možete dobiti.

ŠTO JE BSN U NIZOZEMSKOJ?

BSN (burgerservicenummer) je osobni identifikacijski broj u Nizozemskoj, koji se do 2007 zvao se Sofinummer. To je jedinstveni broj koji se dodjeljuje samo jednom u životu i nikada ne istječe, čak i ako se preselite u drugu zemlju ili se vratite u doma. Ako ste prije radili u Nizozemskoj i dobili Sofinummer, to znači da već imate BSN i nema potrebe tražiti još jedan, niti je to moguće.

BSN olanda

KAKO MOGU DOBITI BSN U NIZOZEMSKOJ?

Dobijanje BSN-a je besplatno. Da biste dobili BSN u Nizozemskoj, morate se registrirati u nizozemskom registru osoba (BRP na nizozemskom) kao rezident ili u bazi podataka za nerezidente (RNI registracija na nizozemskom). Upis u bazu podataka za nerezidente obavlja se u jednoj od 19 gradskih vijećnica posebno namijenjenih strancima koji dolaze na privremeni rad u Nizozemsku. Na ovoj stranici možete pronaći popis ovih gradskih vijećnica kao i njihove adrese i brojeve telefona. Većina gradskih vijećnica zahtijeva termin koji se može dogovoriti telefonom ili online (obično samo ako imate DigiD), ovisno o odabranoj gradskoj vijećnici.

Nakon što ste otišli na termin i upisali se u bazu za nerezidente, dobit ćete svoj BSN na službenom dokumentu. Preporučljivo je dobro čuvati ovaj dokument.

BSN U NIZOZEMSKOJ - POTREBNI DOKUMENTI

Za dobivanje BSN potrebna vam je važeća putovnica ili važeća nacionalna osobna iskaznica (ako ste državljanin EU). Nakon dolaska u Nizozemsku, naš odjel za koordinaciju dogovorit će vam termin u jednoj od 19 gradskih vijećnica posebno namijenjenih strancima koji dolaze na privremeni rad u Nizozemsku te će vam sve detalje poslati e-poštom.

ŠTO DA RADIM AKO SAM IZGUBIO BSN DOKUMENT?

Ako ste izgubili svoj BSN, možete zatražiti dokument s BSN-om od gradske vijećnice u kojoj ste se prijavili (uz naknadu, ovisno o gradskoj vijećnici). BSN se također može pronaći u drugim dokumentima kao što su oni iz poreznog registra (Belastingdienst na nizozemskom), na platnim listama ili godišnjim izjavama o plaćama.

BSN Olanda

BSN U NIZOZEMSKOJ - ZAŠTO JE BITNO DA IMATE BSN?

Prije svega BSN je neophodan da biste mogli raditi i primati plaću. Neophodan je i prilikom otvaranja bankovnog računa, ako se prijavljujete na zdravstveno osiguranje, državne beneficije, za ostvarivanje mirovine, odlazak liječniku ili čak kada želite dobiti telefonsku pretplatu. Ovo je također potrebno za dobivanje DigiD-a. DigiD je sigurna metoda prijave koja vam omogućuje da se identificirate na mreži kada radite s državnim institucijama, zdravstvenim, obrazovnim ustanovama ili mirovinskim fondovima. Više o DigiD-u pročitajte ovdje.

ZAKLJUČAK - BSN U NIZOZEMSKOJ

BSN je jedinstveni osobni brojčani kod, apsolutno neophodan za rad u Nizozemskoj, ali i za druge važne stvari kao što je otvaranje bankovnog računa ili podnošenje zahtjeva za zdravstveno osiguranje. Može se dobiti u jednoj od 19 gradskih vijećnica posebno namijenjenih strancima koji dolaze na privremeni rad u Nizozemsku. Potrebna vam je važeća putovnica ili važeća nacionalna osobna iskaznica (ako ste državljanin EU) da biste je dobili. BSN je besplatan i izdaje se nakon što ste došli na pregled u gradskoj vijećnici. Naši koordinatori pomoći će vam da ga nabavite. Oni će vam dogovoriti termin i poslati vam e- mail sa svim potrebnim podacima. Jednostavno, zar ne? Ne čekajte više i prijavite se sada za jedno od naših slobodnih radnih mjesta!

PRIVACYBELEID

ALGEMENE VOORWAARDEN

088 144 4444

AANMELDEN VOOR DE NIEWSBRIEF

© 2024 Eastmen Human Resource B.V

Papendorpseweg 99 building A

3542 AD Utrecht

Nederland