ČPP

Često postavljana pitanja

Category

Kada ste bolesni, molimo Vas da kontaktirate Ured za koordiniranje i klijenta te da javite da ste bolesni prije 09:00 sati. Kada Vam bude bolje, obavijestite i Ured za koordiniranje i klijenta.

Da, regresi su zakonski regulirani. Za više informacija, kontaktirajte koordinatora [email protected].

Imate pravo na 25 dana godišnjeg odmora tijekom godine.

Tijekom razdoblja kada ste na odmoru i ne koristite sobu, Eastmen i dalje pokriva troškove najma. To nam omogućava da sobu stavimo na raspolaganje drugima koji trebaju smještaj. Ako planirate ostaviti svoje stvari u sobi dok ste odsutni i želite se vratiti u isti prostor nakon toga, imate opciju preuzeti plaćanje za vrijeme odmora. Ova uplata iznosi 100 eura tjedno i osigurava da soba ostane rezervirana isključivo za vas tijekom vaše odsutnosti. Kao alternativu, ako odlučite ne pokriti troškove najma za vrijeme odmora, ljubazno vas molimo da uklonite sve svoje osobne stvari iz sobe i ostavite sobu čistom. To će nam omogućiti da pripremimo prostor za nekog drugog korištenje.

Djelatnik ide na godišnji odmor u dogovoru s tvrtkom u kojoj radi. Nakon što dobijete odobrenje tvrtke, trebate samo e-poštom obavijestiti Eastmena o godišnjem odmoru ([email protected]).

Da. Počinjete stvarati mirovinu prema osnovnom planu Stipp odmah od svog prvog radnog dana. Nakon 52 radna tjedna, bit ćete upisani u plan Stipp Plus.

Da. Da biste otvorili bankovni račun, trebat ćete zakazati (online) termin u željenoj banci. Ovisno o tome koliko je njihov raspored zauzet, neke banke će vam otvoriti račun čak i ako nemate zakazan termin. Možete jednostavno otići do najbliže poslovnice i pitati ih mogu li vas uvrstiti u svoj raspored. Popis najpopularnijih banaka u Nizozemskoj možete pronaći ovdje. Većina banaka će tražiti da donesete svoj BSN i važeći pasoš ili osobnu iskaznicu. Ako je potrebno, možemo vam pružiti "werkgeversverklaring", koji možete zatražiti slanjem e-maila na adresu [email protected].

Ne, BSN je jedinstveni broj koji se ne može brisati, mijenjati ni obnavljati.

BSN (burgerservicenummer) je broj za građane, jedinstveni registarski broj za sve koji žive u Nizozemskoj.

DigiD je platforma za upravljanje identitetom koju vladine agencije u Nizozemskoj, uključujući Poreznu i carinsku upravu i Dienst Uitvoering Onderwijs, mogu koristiti za provjeru identiteta nizozemskih stanovnika na internetu. Za DidiD se možete prijaviti na mrežnoj stranici Vlade.

Da, naši će Vas koordinatori dočekati na aerodromu ili željezničkoj stanici i sl. i odvesti do Vašeg smještaja. To će učiniti samo kada prvi put budete dolazili.

Kada idete na odmor, morate organizirati prijevoz sami. Naravno, možete pitati jednog od cimera da vas odvede do zračne luke/autobusnog kolodvora ili koristiti javni prijevoz. Ne znate kako javni prijevoz funkcionira? Pročitajte sve o tome na našem blogu.

Kada dolazite u Nizozemsku, trebali biste sa sobom ponijeti sljedeće dokumente:

  • važeću osobnu iskaznicu (ako ste državljanin države Europske unije (EU) ili Europskog ekonomskog područja (EEA)), ili putovnicu (ako niste državljanin države EU-a ili EEA). Osobna iskaznica ili putovnica moraju vrijediti još najmanje 2 mjeseca nakon ulaska u Nizozemsku
  • važeći bankovni račun na vaše ime, na kojem ste u mogućnosti primati plaću u eurima
  • dokaz o vašem BSN-u ako ga već imate. To mora biti dokument koji sadrži vaše ime i BSN, poput dokaza o BSN-u koji ste dobili od gradske uprave, stare specifikacije plaće, dokumenta porezne uprave (belastingdienst na nizozemskom jeziku) ili godišnjeg izvješća vašeg prethodnog poslodavca u Nizozemskoj (jaaropgave na nizozemskom jeziku).

Možda imate pravo na dječji doplatak ako radite ili živite u Nizozemskoj. Morate se prijaviti za to na web stranici SVB-a. Više informacija o uvjetima možete pročitati ovdje.

Da biste ostvarili pravo na nizozemsku AOW mirovinu, morate živjeti ili raditi u Nizozemskoj određeni broj godina. Ako imate 50 godina ili više, minimalni zahtjev je 10 godina. Ako imate manje od 50 godina, morate živjeti ili raditi u Nizozemskoj najmanje 50% vremena između 15. godine života i dobi u kojoj ostvarujete pravo na AOW mirovinu. Možete pročitati više o tome u našem blogu.

Da, ali o tome trebate izvijestiti Eastmena e-poštom 4 tjedna prije negoli se želite preseliti [email protected].

Da, svaka je osoba smještena u svoju sobu.

Sve su naše kuće opremljene svime što je potrebno uključujući i besplatan wifi priključak. Naš SNF certifika dokaz je pružene kvalitete. Ako nešto nedostaje, obratite se na [email protected].

Svi su smještajni objekti na razumnoj udaljenosti od radnog mjesta. Naša je politika smjestiti djelatnike što bliže radnom mjestu ovisno o mogućnostima. Imajte na umu da je u Nizozemskoj potpuno normalno voziti se do posla 30 - 50 km u jednom smjeru.

Ovisi o vrsti kuće/stana. Većina je naših kuća trosobna ili četverosobna.

Da, u slučaju da se preselite u privatan smještaj, Eastmen će Vam plaćati dodatnih 20 eura neto po radnom danu, maksimalno 5 dana u tjednu.

To bi bilo moguće za kratko vrijeme, uz dodatnu naknadu od 100 eura tjedno. Molimo pošaljite svoj zahtjev na [email protected], a naši koordinatori će vam javiti je li to moguće.

Nažalost, ovo nije dopušteno jer većina vlasnika ne prihvaća kućne ljubimce.

Da, ako živite u smještaju koji pruža Eastmen, vaša soba je besplatna.

Da, zatražite ju i koordinatori će Vam ju poslati e-poštom ([email protected]).

Da, ali ako se prijavite, možete se vratiti na Eastmen samo na početku svake kalendarske godine.

Ne, ne pružamo fizičku karticu osiguranja. Imati BSN je dovoljno u Nizozemskoj. Nije potrebno pokazivati svoju karticu osiguranja kod odlaska liječniku. Međutim, ako želite dobiti digitalnu karticu, možete poslati svoj zahtjev na [email protected] i mi ćemo zatražiti od osiguravajuće tvrtke da nam osigura vašu digitalnu karticu.

Pošaljite svoj zahtjev e-poštom na [email protected] s naznakom osiguravajućeg društva kod kojeg ste osigurani u svojoj zemlji. Obrazac će biti poslan izravno vašem osiguravajućem društvu.

Zatražite ga od koordinatora na [email protected]. Eastmen će poslati vaš zahtjev u SVB.

Osiguranje koje pruža Zorg&Zekerheid pokriva široku lepezu tretmana. Možete kontaktirati koordinatore na [email protected] za više detalja.

Dokument možete zatražiti slanjem e-pošte na [email protected]. Bit će vam poslana čim budete osigurani.

Da, možete se prijaviti za privatno zdravstveno osiguranje u Nizozemskoj. Postoji nekoliko osiguravajućih društava koja možete odabrati. Više možete pročitati o tome ovdje.

Djeca mlađa od 18 godina mogu biti suosigurana na vašem osiguranju. Jesmo li organizirali vaše osiguranje? Pošaljite nam zahtjev za registraciju vašeg djeteta/djece na [email protected]. Tek nakon registracije bit će osigurani. Jeste li organizirali privatno osiguranje? Tada se morate obratiti njima i zatražiti registraciju vašeg djeteta/djece. Ostali članovi obitelji trebaju dobiti vlastito privatno osiguranje.

Ne, to nije u skladu s našom politikom. Ponesite si dovoljno novca za prva dva tjedna dok ne dobijete prvu plaću.

Sve platne liste generira nizozemski softver koji koristimo i moraju biti u skladu sa zakonom na nizozemskom jeziku. Možemo prevesti izraze koji se nalaze na platnoj listi. Možete poslati e-poštu na [email protected] kako biste zatražili njegovu kopiju.

Ne, sve se uplate vrše na osobni bankovni račun djelatnika. Nezakonito je uplaćivati plaću na bankovne račune drugih osoba.

Plaća se isplaćuje svaki tjedan četvrtkom. Potreban je jedan radni dan za knjiženje, tako da bi Vam uplata nakon toga trebala biti vidljiva na bankovnom računu. Međutim, transakcije ovise i o uslugama Vaše banke. Ako nešto nije u redu, obratite se svojoj banci.

Plaće se isplaćuju svaki tjedan i to četvrtkom za tjedan prije.

PAWW je dodatni društveni doprinos na račun poslodavca (Eastmen) kako bi se osigurala naknada kada osoba bude bolesna ili nezaposlena u trećoj godini. Mi ćemo ga oduzeti, ali ga također vraćamo na vaš obračun plaće nešto niže. To je zato što mora biti vidljivo vlastima i poreznoj upravi. Eastmen tada plaća doprinos vladi.

Nudimo širok izbor poslova, tako da je moguća i promjena posla. Obratite se svom predstavniku koji će Vam predstaviti sve moguće poslovne mogućnosti.

Da, to je moguće. Potrebno je izvijestiti koordinatore pisanim putem e-poštom i dostaviti fotografiju svog novog bankovnog računa gdje se jasno vidi Vaš IBAN i ime ([email protected]).

Svi se ugovori šalju na e-potpisivanje. Primate ih na adresu e-pošte koju ste naveli na početku svog zaposlenja.

Ne, prema ugovoru za 1. i 2. fazu, radni odnos mogu prekinuti obje strane bez dokumenta koji to potvrđuje. U slučaju da se to zatraži, Eastmen može dostaviti Izjavu o zaposlenju kao dokaz Vašeg radnog staža.

Da, ako unajmite Eastmen car, dobit ćete karticu za benzin koju možete koristiti besplatno. Ako vozite vlastiti automobil, dobit ćete naknadu za prijeđeni kilometar do posla. To plaća ili klijent ili Eastmen, ovisno o tome tko od njih ima povoljniju naknadu za vas. Pravila od strane klijenta mogu biti različita ovisno o klijentu. U Eastmenu dobivate naknadu za kilometar od 0,19 eurocenti neto po kilometru nakon 10. predjenog kilometra u jednom smjeru, s maksimalno 80 kilometara ako živite u privatnom smještaju. Ako živite u Eastmen kući, ne postoji maksimum.

Mogu li iznajmiti Eastmen automobil? Najam automobila ovisi o raspoloživosti. Za to nas možete kontaktirati na [email protected].

Da, ali samo u Nizozemskoj.

Da, to je moguće. To možete dogovoriti međusobno.

Ako živite unutar 15 km od svojeg radnog mjesta i radije biste biciklom otišli na posao umjesto vožnje autom, možete poslati e-mail na [email protected] i zatražiti bicikl. Korištenje bicikla za odlazak na posao je besplatno, ali ovisi o dostupnosti.

Odgovor nije pronađen?

PRIVACYBELEID

ALGEMENE VOORWAARDEN

088 144 4444

AANMELDEN VOOR DE NIEWSBRIEF

© 2024 Eastmen Human Resource B.V

Papendorpseweg 99 building A

3542 AD Utrecht

Nederland