ČPP

Često postavljana pitanja

Category

Putni Vam se troškovi isplaćuju u slučaju da ste, prema prvotnom dogovoru, Vi vozač.

Kada idete na godišnji odmor, sami dogovarate svoj prijevoz. Možete zamoliti cimera da Vas odveze na aerodrom.

Da, naši će Vas koordinatori dočekati na aerodromu ili željezničkoj stanici i sl. i odvesti do Vašeg smještaja. To će učiniti samo kada prvi put budete dolazili.

DigiD je platforma za upravljanje identitetom koju vladine agencije u Nizozemskoj, uključujući Poreznu i carinsku upravu i Dienst Uitvoering Onderwijs, mogu koristiti za provjeru identiteta nizozemskih stanovnika na internetu. Za DidiD se možete prijaviti na mrežnoj stranici Vlade.

BSN (burgerservicenummer) je broj za građane, jedinstveni registarski broj za sve koji žive u Nizozemskoj.

Ne, BSN je jedinstveni broj koji se ne može brisati, mijenjati ni obnavljati.

Da, ali samo u Nizozemskoj.

Otvaranje nizozemskog bankovnog računa ovisi o politici pojedine banke. Uglavnom možete otvoriti bankovni račun dogovarajući sastanak s izabranom bankom. Dostavit ćemo Vam svu potrebnu dokumentaciju.

Ne, to nije u skladu s našom politikom. Ponesite si dovoljno novca za prva dva tjedna dok ne dobijete prvu plaću.

Da, nakon 8 radnih tjedana počinjete uplaćivati u mirovinski stup prekoStipp Basica,a nakon 34 radna tjedna preko Stipp Plusa.

Ne, prema ugovoru za 1. i 2. fazu, radni odnos mogu prekinuti obje strane bez dokumenta koji to potvrđuje. U slučaju da se to zatraži, Eastmen može dostaviti Izjavu o zaposlenju kao dokaz Vašeg radnog staža.

Svi se ugovori šalju na e-potpisivanje. Primate ih na adresu e-pošte koju ste naveli na početku svog zaposlenja.

Najam automobila ovisi o raspoloživosti. Za to se možete obratiti koordinator [email protected].

Da, to je moguće. Potrebno je izvijestiti koordinatore pisanim putem e-poštom i dostaviti fotografiju svog novog bankovnog računa gdje se jasno vidi Vaš IBAN i ime ([email protected]).

Nudimo širok izbor poslova, tako da je moguća i promjena posla. Obratite se svom predstavniku koji će Vam predstaviti sve moguće poslovne mogućnosti.

Dokument možete zatražiti slanjem e-pošte na [email protected]. Bit će vam poslana čim budete osigurani.

Osiguranje koje pruža Zorg&Zekerheid pokriva široku lepezu tretmana. Možete kontaktirati koordinatore na [email protected] za više detalja.

Zatražite ga od koordinatora na [email protected]. Eastmen će poslati vaš zahtjev u SVB.

Pošaljite svoj zahtjev e-poštom na [email protected] s naznakom osiguravajućeg društva kod kojeg ste osigurani u svojoj zemlji. Obrazac će biti poslan izravno vašem osiguravajućem društvu.

Ne, u Nizozemskoj je većini slučajeva dovoljno imati BSN. Eastmen Vam može osigurati zdravstvenu iskaznicu na zahtjev.

Da, ali ako se prijavite, možete se vratiti na Eastmen samo na početku svake kalendarske godine.

Da, zatražite ju i koordinatori će Vam ju poslati e-poštom ([email protected]).

Plaće se isplaćuju svaki tjedan i to četvrtkom za tjedan prije.

Plaća se isplaćuje svaki tjedan četvrtkom. Potreban je jedan radni dan za knjiženje, tako da bi Vam uplata nakon toga trebala biti vidljiva na bankovnom računu. Međutim, transakcije ovise i o uslugama Vaše banke. Ako nešto nije u redu, obratite se svojoj banci.

Svi zahtjevi za povećanje plaće mogu se raspravljati s koordinatorima nakon najmanje tri mjeseca rada. Zahtjevi se podnose u prosincu i lipnju. Zahtjev možete poslati na [email protected].

Ne, sve se uplate vrše na osobni bankovni račun djelatnika. Nezakonito je uplaćivati plaću na bankovne račune drugih osoba.

Sve platne liste generira nizozemski softver koji koristimo i moraju biti u skladu sa zakonom na nizozemskom jeziku. Možemo prevesti izraze koji se nalaze na platnoj listi.

Da, u slučaju da se preselite u privatan smještaj, Eastmen će Vam plaćati dodatnih 20 eura neto po radnom danu, maksimalno 5 dana u tjednu.

Ovisi o vrsti kuće/stana. Većina je naših kuća trosobna ili četverosobna.

Svi su smještajni objekti na razumnoj udaljenosti od radnog mjesta. Naša je politika smjestiti djelatnike što bliže radnom mjestu ovisno o mogućnostima. Imajte na umu da je u Nizozemskoj potpuno normalno voziti se do posla 30 - 50 km u jednom smjeru.

Sve su naše kuće opremljene svime što je potrebno uključujući i besplatan wifi priključak. Naš SNF certifika dokaz je pružene kvalitete. Ako nešto nedostaje, obratite se na [email protected].

Da, svaka je osoba smještena u svoju sobu.

Da, ali o tome trebate izvijestiti Eastmena e-poštom 4 tjedna prije negoli se želite preseliti [email protected]

Djelatnik ide na godišnji odmor u dogovoru s tvrtkom u kojoj radi. Nakon što dobijete odobrenje tvrtke, trebate samo e-poštom obavijestiti Eastmena o godišnjem odmoru ([email protected]).

Soba mora biti očišćena i ispražnjena.

Imate pravo na 25 dana godišnjeg odmora tijekom godine.

Da, regresi su zakonski regulirani. Za više informacija, kontaktirajte koordinatora [email protected].

Sportski objekti, nebitne trgovine i uslužne djelatnosti , restorani, kafići te umjetnički i kulturni objekti zatvoreni su od 17:00 do 05:00 sati.

Supermarketi, trgovine za kućne ljubimce,kemičari ,optičke radnje, trgovine na veliko i ustanove koje pružaju važne usluge poput odvjetničkih ureda zatvoreni su od 20:00 do 05:00 sati.

PNapominjemo da se pravila u vezi s koronavirusom stalno mijenjaju. Pročitajte najnovija ažuriranja na službenim stranicama Vlade.

 • Držite razmak od 1,5 metra. Na taj način manje posjetitelja može ući na lokaciju (maksimalno 1/3 uobičajenog kapaciteta od 1 posjetitelja na 5m2 za lokacije s frekventnim protokom posjetitelja);
 • Označena su sjedeća mjesta obavezna na mjestima gdje se poslužuju hrana i piće, događanjima te umjetničkim i kulturnim prostorima, s iznimkom za prostore s frekventnim protokom posjetitelja;
 • Svi posjetitelji stariji od 13 godina moraju pokazati covid potvrdu;
 • Posjetitelji moraju nositi masku za lice kada se kreću u zatvorenim javnim prostorima.

PNapominjemo da se pravila u vezi s koronavirusom stalno mijenjaju. Pročitajte najnovija ažuriranja na službenim stranicama Vlade.

 • Ako je član Vašeg kućanstva pozitivan na koronavirus, mora se samoizolirati. Svi ostali članovi kućanstva (cijepljeni ili oporavljeni i necijepljeni) moraju ići u karantenu;
 • Držite razmak od 1,5 metra na poslu;
 • Ugostite najviše 4 osobne dnevno (djeca do 13 godina se ne računaju);
 • Prije nego što primite goste ili posjetite druge, samotestirajte se;
 • Budite posebno oprezni pri kontaktu s djecom mlađom od 13 godina i osobama starijim od 70 godina.

PNapominjemo da se pravila u vezi s koronavirusom stalno mijenjaju. Pročitajte najnovija ažuriranja na službenim stranicama Vlade.

 • Perite ruke temeljito i često;
 • Držite razmak od 1,5 metra;
 • Ako imate simptome, ostanite kod kuće i testirajte se što je prije moguće;
 • Osigurajte dobar protok svježeg zraka u zatvorenom prostoru.

PNapominjemo da se pravila u vezi s koronavirusom stalno mijenjaju. Pročitajte najnovija ažuriranja na službenim stranicama Vlade.

Kada ste bolesni, molimo Vas da kontaktirate Ured za koordiniranje i klijenta te da javite da ste bolesni prije 09:00 sati. Kada Vam bude bolje, obavijestite i Ured za koordiniranje i klijenta.

Answer not found?
Ažurirane informacije povodom COVID-19: pristup i zaštita za tvrtke.

PRIVACYBELEID

ALGEMENE VOORWAARDEN

088 144 4444

AANMELDEN VOOR DE NIEWSBRIEF

© 2022 Eastmen Human Resource B.V

Reactorweg 47

3542 AD Utrecht

Nederland