Da biste ostvarili pravo na nizozemsku AOW mirovinu, morate živjeti ili raditi u Nizozemskoj određeni broj godina. Ako imate 50 godina ili više, minimalni zahtjev je 10 godina. Ako imate manje od 50 godina, morate živjeti ili raditi u Nizozemskoj najmanje 50% vremena između 15. godine života i dobi u kojoj ostvarujete pravo na AOW mirovinu. Možete pročitati više o tome u našem blogu.

Možda imate pravo na dječji doplatak ako radite ili živite u Nizozemskoj. Morate se prijaviti za to na web stranici SVB-a. Više informacija o uvjetima možete pročitati ovdje.

Kada dolazite u Nizozemsku, trebali biste sa sobom ponijeti sljedeće dokumente:

Da, naši će Vas koordinatori dočekati na aerodromu ili željezničkoj stanici i sl. i odvesti do Vašeg smještaja. To će učiniti samo kada prvi put budete dolazili.

Kada idete na odmor, morate organizirati prijevoz sami. Naravno, možete pitati jednog od cimera da vas odvede do zračne luke/autobusnog kolodvora ili koristiti javni prijevoz. Ne znate kako javni prijevoz funkcionira? Pročitajte sve o tome na našem blogu.

Da. Počinjete stvarati mirovinu prema osnovnom planu Stipp odmah od svog prvog radnog dana. Nakon 52 radna tjedna, bit ćete upisani u plan Stipp Plus.

DigiD je platforma za upravljanje identitetom koju vladine agencije u Nizozemskoj, uključujući Poreznu i carinsku upravu i Dienst Uitvoering Onderwijs, mogu koristiti za provjeru identiteta nizozemskih stanovnika na internetu. Za DidiD se možete prijaviti na mrežnoj stranici Vlade.

Da. Da biste otvorili bankovni račun, trebat ćete zakazati (online) termin u željenoj banci. Ovisno o tome koliko je njihov raspored zauzet, neke banke će vam otvoriti račun čak i ako nemate zakazan termin. Možete jednostavno otići do najbliže poslovnice i pitati ih mogu li vas uvrstiti u svoj raspored. Popis najpopularnijih banaka u Nizozemskoj možete pronaći ovdje.

Većina banaka će tražiti da donesete svoj BSN i važeći pasoš ili osobnu iskaznicu. Ako je potrebno, možemo vam pružiti “werkgeversverklaring”, koji možete zatražiti slanjem e-maila na adresu [email protected].

BSN (burgerservicenummer) je broj za građane, jedinstveni registarski broj za sve koji žive u Nizozemskoj.

Ne, BSN je jedinstveni broj koji se ne može brisati, mijenjati ni obnavljati.

PRIVACYBELEID

ALGEMENE VOORWAARDEN

088 144 4444

AANMELDEN VOOR DE NIEWSBRIEF

© 2024 Eastmen Human Resource B.V

Papendorpseweg 99 building A

3542 AD Utrecht

Nederland