Da biste ostvarili pravo na nizozemsku AOW mirovinu, morate živjeti ili raditi u Nizozemskoj određeni broj godina. Ako imate 50 godina ili više, minimalni zahtjev je 10 godina. Ako imate manje od 50 godina, morate živjeti ili raditi u Nizozemskoj najmanje 50% vremena između 15. godine života i dobi u kojoj ostvarujete pravo na AOW mirovinu. Možete pročitati više o tome u našem blogu.

Možda imate pravo na dječji doplatak ako radite ili živite u Nizozemskoj. Morate se prijaviti za to na web stranici SVB-a. Više informacija o uvjetima možete pročitati ovdje.

Kada dolazite u Nizozemsku, trebali biste sa sobom ponijeti sljedeće dokumente:

Da, naši će Vas koordinatori dočekati na aerodromu ili željezničkoj stanici i sl. i odvesti do Vašeg smještaja. To će učiniti samo kada prvi put budete dolazili.

Kada idete na godišnji odmor, sami dogovarate svoj prijevoz. Možete zamoliti cimera da Vas odveze na aerodrom.

Da. Pravilo u Nizozemskoj je da prvo morate raditi 8 tjedana i nakon toga ćete početi graditi mirovinska prava prema Stipp Basic planu i nakon 52 radna tjedna prema Stipp Plus planu.

DigiD je platforma za upravljanje identitetom koju vladine agencije u Nizozemskoj, uključujući Poreznu i carinsku upravu i Dienst Uitvoering Onderwijs, mogu koristiti za provjeru identiteta nizozemskih stanovnika na internetu. Za DidiD se možete prijaviti na mrežnoj stranici Vlade.

Otvaranje nizozemskog bankovnog računa ovisi o politici pojedine banke. Uglavnom možete otvoriti bankovni račun dogovarajući sastanak s izabranom bankom. Dostavit ćemo Vam svu potrebnu dokumentaciju.

BSN (burgerservicenummer) je broj za građane, jedinstveni registarski broj za sve koji žive u Nizozemskoj.

Ne, BSN je jedinstveni broj koji se ne može brisati, mijenjati ni obnavljati.

PRIVACYBELEID

ALGEMENE VOORWAARDEN

088 144 4444

INFO@EASTMEN.NL

AANMELDEN VOOR DE NIEWSBRIEF

© 2023 Eastmen Human Resource B.V

Papendorpseweg 99 building A

3542 AD Utrecht

Nederland