1. REGISTRIRAJTE SE U OPĆINI I IZVADITE BSN

Najvažniji razlog za posjedovanje BSN-a je taj što bez njega ne možete primati svoju plaću u Nizozemskoj. BSN je također potreban za druge stvari kao što je otvaranje bankovnog računa, podnošenje zahtjeva za zdravstveno osiguranje ili državne beneficije. Stranci koji privremeno žive u Nizozemskoj zbog posla mogu se prijaviti kao nerezidenti u jednoj od 19 gradskih vijećnica koje su posebno namijenjene njima. Kako bismo vam to olakšali, naši koordinatori će vam zakazati sastanak i BSN se dobiva na licu mjesta.

Alkmaar's city hall
Health insurance

2. ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Osnovno zdravstveno osiguranje obavezno je za sve koji žive ili rade u Nizozemskoj. Postoje mnoga osiguravajuća društva između kojih možete birati, kao i web-sajtovi posebno dizajnirani za usporedbu njihovih cijena i onoga što vam nude. Ako se ne želite time baviti, možete odabrati da mi sklopimo osiguranje za vas u Zorg en Zekerheid.

3. APLICIRAJTE ZA DIGID

DigiD je način da se online identificirate na internetu kako biste mogli riješiti određene stvari poput poreza na dohodak ili podnošenja zahtjeva za određene državne beneficije. Nakon što dobijete BSN, možete se besplatno prijaviti za jedan takav benefit u DigiD aplikaciji ili posjetom na njihovu web stranicu.

DigiD logo
A picture of female general practitioner

4. PRIJAVITE SE KOD LIJEČNIKA OPĆE PRAKSE

Preporuča se da se prijavite kod liječnika opće prakse (huisarts na nizozemskom) što je prije moguće jer može biti veoma teško pronaći slobodnog liječnika koji prima nove pacijente. Ovdje možete pronaći popis obiteljskih liječnika razvrstan po gradovima. Također možete pretraživati u telefonskom imeniku ako napišete ‘huisarts’ i grad u kojem ga tražite.

5. PREUZMITE FLITSMEISTER APLIKACIJU

Ako ćete voziti u Nizozemskoj, preporučljivo je preuzeti aplikaciju Flitsmeister. Prikazuje vam koje je ograničenje brzine ili postoji li kontrola na vašoj ruti (traject controle na nizozemskom = područje gdje se mjeri vaša brzina kada uđete u njega i kada ga napustite. Ako je vaša prosječna brzina veća od ograničenja brzine , dobit ćete kaznu, 100%).

Trebate posao prije nego krenete sa ovim koracima? Pogledajte naša dostupna radna mjesta.

Dutch highways from above

PRIVACYBELEID

ALGEMENE VOORWAARDEN

088 144 4444

AANMELDEN VOOR DE NIEWSBRIEF

© 2024 Eastmen Human Resource B.V

Papendorpseweg 99 building A

3542 AD Utrecht

Nederland